Sagan om Turid: Krigstid

sagan-om-turid-krigstidJag älskar det här! Som gammal historiker älskar jag att det känns trovärdigt och källnära. Som feminist älskar jag att Turid existerar och alla de andra kvinnorna som tar makten över sina liv i en tid där liten makt var dem given. Som läsare älskar jag att det känns så på riktigt mitt i allt det magiska. Och det är sannerligen magiskt rakt igenom.

Första boken om Turid var grym. Där fanns en smärta och ett mörker så stort att det gick genom boksidorna. Och här är det än värre. Det Turid och hennes träl Unna tvingas se och utstå… Det är en grymhet som egentligen inte kan ordsättas, men Elisabeth Östnäs gör det väldigt bra.

Jag tycker så mycket om ilskan hos Turid, den som driver henne, i göpans form visserligen men ändå hennes egen. Hatet och törsten efter blod och hämnd. Det är inte våldsamt ofta vi får möta den i kvinnoform, men den finns där ibland när den måste, i alla tider.

Jag älskar sagan om Turid! Jag vill aldrig att den ska slut! (Men jag ser ändå fram emot november då tredje och avslutande delen i serien kommer.)

[su_note note_color=”#dafdf5″]
KRIGSTID
Författare: Elisabeth Östnäs
Förlag: Berghs (2016)
Del 2 i Sagan om Turid. Del 1 Kungadottern
Köp den t.ex. här eller här.[/su_note]

11 svar på ”Sagan om Turid: Krigstid”

 1. Jag har precis läst ut den första! Ser så oerhört fram emot del två, även om jag tidigt förstod att den skulle bli ännu mörkare. Men det är ju som sagt mörkret (tillsammans med magin!) som är en stor del av behållningen med historien om Turid.

  Svara
 2. Var inte alls sugen eftersom jag verkligen inte gillade omslaget till första boken. Men efter att ha läst Oaryas och nu din rec om denna ska jag ta tag i serien. 🙂

  Svara
  • Första omslaget på första boken var verkligen inte lyckat, jag läste enbart då för att det var Elisabeth Östnäs och jag älskade hennes första roman. Jag tycker definitivt att du ska ge den en chans.

   Svara

Lämna en kommentar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.