Vinden som sprider elden

Jag har mina fördomar förstås. En av dem är att sydamerikansk litteratur inte riktigt är något för mig. Det är liksom sådär skränigt och mustigt att jag får allergiska utslag bara av att tänka på det. Vilken himla tur att jag kan tillåta mig själv att bli motbevisad känner jag, för Argentinska Vinden som sprider elden är allt annat än det jag trodde.

Vinden som sprider elden är en väldigt rakt berättad och enkel historia. Eller egentligen är den många små fragment av flera väldigt snåriga och vardagliga berättelser. Pastorn vars bil bryter ihop i hettan, varför gjorde han så mot sin fru och vem är han egentligen? Hans dotter Leni – vad vill hon ha ut av livet och kommer hon kunna lista ut det? Bilmekanikern, hur ska det gå för honom,  och för Tapioka..? Det finns så mycket som glimtar förbi i den här boken, så mycket jag sen får pussla själv. Och det är inte alls besvärande, jag gillar att pussla.

Undrar vilken fördom jag ska slakta härnäst, och vilka sydamerikanska författare jag missat och måste upptäcka.

[su_note note_color=”#dafdf5″]
VINDEN SOM SPRIDER ELDEN
Författare: Selva Alvada
Förlag: Tranan (2016)
Översättare:  Hanna Axén
Köp den t.ex. här eller här.[/su_note]

Lämna en kommentar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.