Tala är guld

tala-ar-guld-de-sa-allt-till-varann-utom-det-allra-viktigasteDen här recensionen skulle kunna bli en berättelse om hur jobbigt jag ändå tyckte det var att läsa den här boken eftersom jag känner igen lite väl mycket av Matthews tvångssyndrom. Men jag vet inte om den här bloggen klarar fler inlägg om allt som är skevt med mig (vi har ju alltid recensionerna av KroppspanikConstant reader och Fangirl till det, bland annat), och dessutom vill jag inte ta fokus från det viktiga, boken.

Men boken istället:

Flicka med cerebral pares möter pojke med tvångssyndrom och ljuv musik uppstår. Typ. Men inte. Jag älskar att de inte möts av en slump utan att det är Amy som styr det dit. Jag älskar att de är fel och gör fel och klantar till det så mycket att jag får bli irriterad på dem men samtidigt heja på dem (som personer och inte alltid som ett par). Det är sällan personer med en sjukdom eller diagnos får vara personer snarare än sjukdom och diagnos i böcker, men här är de det. Jag ville liksom aldrig lämna dem, men Tala är guld tog slut till slut (och möjligen kan jag medge att det som hände strax före slutet var lite för mycket, men inte så att det förstörde något) som också goda böcker tenderar att göra. Nu hoppas jag bara att jag ska lyckas övertyga några av er att läsa den också. Jag skulle gärna vilja presentera er för mina vänner Amy och Matthew.

[su_note note_color=”#dafdf5″]
TALA ÄR GULD
Författare: Cammie McGovern
Förlag: Constant reader (2016)
Översättare: Maria Lindén, originaltitel: Say what you will
Köp den t.ex. här eller här.
Andra som skrivit om boken: Prickiga Paula, Och dagarna går…[/su_note]

3 svar på ”Tala är guld”

  1. Låter som en superintressant bok! Har länge längtat efter en bok där personer med funktionshinder får vara just personer och inte sina diagnoser. Vet du om boken finns på mitt favoritbibliotek?

    Svara

Lämna en kommentar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.