Livet efter dig

livet-efter-digVad skriva om en bok som ”alla” redan läst och älskat? Jo, en sak: Jag är nog tyvärr lite hård och kall och omänsklig.

Jag grät inte en enda gång under läsningen. Visst snörper det ihop sig lite i halsen framåt avslutningen, men mer än så blir det inte. Kanske beror det helt enkelt på att jag förstås vet hur det ska sluta. Eller så hänger det ihop med att jag förvisso knökte i mig boken och gillade den för stunden, men aldrig riktigt fastnade för någon av karaktärerna. Visst gillar jag Lou och är lite nyfiken på hennes syster men jag kände hela tiden att jag inte nådde riktigt fram till de andra. Kanske är det det. Men det spelar inte så stor roll, jag behöver gå under jorden nu va?

[su_note note_color=”#dafdf5″]
LIVET EFTER DIG
Författare: Jojo Moyes
Förlag: Printz publishing (2013)
Översättare: Emö Malmberg, originaltitel: Me before you
Köp den t.ex. här eller här.
Andra som skrivit om boken: Hyllan, Pocketpinglorna[/su_note]

6 svar på ”Livet efter dig”

 1. känner exakt likadant. exakt! mest ett trött Jahopp. men har faktiskt börjat på ett nytt projekt som en vän direkt sa: Chicklitt om. så kanske jag börjar skriva chicklitt. jag lovar att de blir mörka.

  Svara
  • Skönt att höra att jag inte är helt ensam. Och mörk chick lit från dig vore ju alldeles, alldeles underbart. Det finns ett hål att fylla där tror jag och jag skulle kasta mig över det förstås 🙂

   Svara
 2. Lipade som bara vad till filmen,den var väldigt bra. Boken känns för tung att läsa, och vill inte att boken ska vara sämre än filmen 😉 vilket sällan händer, men kanske denna gång.

  Svara
  • Jag har inte sett filmen men kan tänka mig att den är annorlunda från boken, allt brukar ju inte följa med in i en filmatisering.

   Svara

Lämna en kommentar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.