The Strange library

strange libraryJag har tidigare läst långt av Murakami (Fågeln som vrider upp världen), och fakta (Underground), dags för en kortroman. The strange library mäter 96 sidor, eller en timme och två minuter om man lyssnar på den som jag gjorde.

Jag önskar att jag läst den när jag skrev om biblioteksskräck tidigare i våras på Kulturkollo, den hade passat väl in med det groteska. Murakami driver ju alltid mot det absurda, här går han all in och släpper alla spärrar. Och det blir så bra. Det är väl inte litteratur av nobelklass direkt, men det är rejält underhållande (jag skrattade flera gånger under den där timmen, och det är inte vanligt läsbeteende för mig).

The strange library är perfekt för alla som vill läsa om bibliotek (och hur vi som jobbar där egentligen hittar motivation att låna ut böcker alldeles gratis, vi kräver naturligtvis vissa ”gentjänster”), psykopatiska bibliotekarier, män i getdräkt och annat sånt där som är kul att läsa om.

[su_note note_color=”#dafdf5″]
THE STRANGE LIBRARY
Författare: Haruki Murakami
Förlag: W F Howes (2015)
Inläsare: Kirby Heyborne[/su_note]

3 svar på ”The Strange library”

  1. Tack för tipset! Har läst ”Fågeln som vrider upp världen” och ”Norwegian wood”. Älskade och fascinerades av båda två. Känner ofta att det snart är dags för en Murakami igen, och kanske får det bli The strange Library. För vem kan, i ärlighetens namn, motstå lockelsen att få läsa om en man i getdräkt?

    Svara
    • Det är helt enkelt omöjligt 😉 Jag har läst ”Sputnikälskling” i sommar också men inte hunnit skriva om den, den är också riktigt, riktigt bra (på ett annat sätt än män i getdräkter).

      Svara

Lämna en kommentar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.