En syster i mitt hus

en-syster-i-mitt-hus (1)En syster i mitt hus är min allra första bok av Linda Olsson och den blev läst enbart tack vare bokcirkeln i Kulturkollo läser och Sigtuna litteraturfestival (där vi idag samtalat kring boken med författaren). Ibland är det sådär böcker kommer till en.

En syster i mitt hus är en bok om systerskap och familj. Om väldigt vardaglig och allt uppslukande kärlek och hur den stärker och förgör. Relationerna står naturligtvis i centrum i boken, men det är miljön som fascinerar mig mest. Jag vill verkligen bo i Marias hus, leva hennes avslappnade liv, absolut inte ta över orsaken till att hon dragit sig undan men liksom få det där sömniga livet gratis. Det gör nästan ont i kroppen så mycket önskar jag att få sitta på den där terrassen och dricka vin och livnära mig på croissanter.

Jag känner inte riktigt vare sig Maria eller Emma efter att ha träffat dem de här dagarna och det ligger nog i sakens natur, de känner inte varandra eller sig själva särskilt väl heller. Jag har lite problem med att de pratar väldigt mycket och välformulerat för att vara en familj som inte pratar med varandra, kanske har de ägnat åren åt att formulera det de nu släpper fram men jag kan inte koppla an till det. Troligen för att det är mig så främmande, jag kommer från en plats där en inte talar och då gör en inte det. Som i Elin Olofssons romaner. Men alla är vi olika, andra kan säkert begripa sig på Maria och Emma också.

Vill du veta mer om boken eller kanske till och med diskutera lite så hittar du samtalet från bokcirkeln här, det går utmärkt att kasta sig in såhär i efterhand eller bara läsa allas tankar.

[su_note note_color=”#dafdf5″]
EN SYSTER I MITT HUS
Författare: Linda Olsson
Förlag: Brombergs (2016)
Köp den t.ex. här eller här.
Andra som skrivit om boken: Och dagarna går…, Enligt O, Beas bokhylla[/su_note]

Lämna en kommentar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.