Hundra omistliga ting

hundra-omistliga-tingÅ vad jag gillar Lucy Dillon! Å vilka fördomsfulla fördomar jag hade för tre böcker sen och så fel jag hade. Hon är ju underbar. Ingen jag vet skriver så bra feelgood så att man känner feelbadet under tiden men alltid bottnar i det där ulliga myset. Det trygga. Här handlar det om Gina. Om skilsmässan hon genomlever, om cancers som inte är hundraprocentigt borta från horisonten efter långa behandlingar, om en mammarelation som är sönder, om vad som hände hennes första kille och som påverkar henne fortfarande efter femton år. Det är så mycket och ändå så enkelt.

Gina hanterar också allt med ett försök att förenkla och renodla. Hon söker sina hundra viktigaste saker och hon försöker göra sig av med allt hon har bara för att. Det är ju rätt inspirerande. Över huvud taget blir jag inspirerad av Lucy Dillon. Inspirerad att ta tag i saker, och att vara lite snällare mot mig själv. Det är faktiskt inte så jäkla lätt att leva, vi gör bara så gott vi kan och det måste vara gott nog. Och varje gång den känslan försvinner är det dags att läsa en ny Dillon-bok.

[su_note note_color=”#dafdf5″]
HUNDRA OMISTLIGA TING
Författare: Lucy Dillon
Förlag: Forum (2015)
Översättare: Ann Björkhem, originaltitel: One hundred pieces of me
Köp den t.ex. här eller här.[/su_note]

Lämna en kommentar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.