Lite om läget

metaphor-1209691_1280

Det känns som att det hänt mycket sen sist. De här recensionerna som publiceras här på bloggen skrev jag i verkligheten för flera veckor sen. Innan jag blev så oerhört trött, eller under tiden kanske snarare. Och just nu är jag alltså oerhört trött. Jag kan inte fokusera tankarna så bra, kan inte koncentrera mig nog för att läsa en bok och har problem med intryck och hjärtklappning och det mesta kan man säga. Just nu är jag sjukskriven och hemma för att försöka hitta tanketrådar och knyta ihop dem, och för att lära mig andas och vara igen. Det blir säkert bra allt vad det lider.

För tillfället lägger jag den energi jag har på att inte tänka, inte oroa mig för att jag inte kan läsa (båda de sakerna med minimal framgång), att promenera, samla pokemons och att hänga med familjen (mycket mer framgångsrikt tack och lov).

Sen sist har också bokmässan kommit och gått, mer om min lite avstängda mässa skriver jag i veckan på Kulturkollo. Där finns just nu också en utlottning av två Kim Thuy-romaner som jag själv gärna skulle vilja vinna om jag då inte vore diskvalificerad från tävlande pga kulturkollare 🙂 Över huvud taget rekommenderar jag ett besök på Kulturkollo för en total uppdatering i allt som hände på mässan.

Vad mer? Jo, Bonniers bokklubbar har utsett Fiktiviteter till en av de 11 bästa bokbloggarna 2016, läs mer här. Jättekul med uppskattning förstås och jag blev väldigt glad över motiveringen, men jag önskar att jag hade lite mer energi att erbjuda bloggen och bloggläsarna just nu. Faktum är att jag har några veckors recensioner kvar som är tidsinställda och klara, men därefter blir det nog en aning tyst här. Om jag inte hittar den där perfekta boken som hjälper mig att komma på plats i läsandet igen. Jag hoppas!

16 svar på ”Lite om läget”

 1. Kära Helena, bry dig mer om dig själv och mindre om dina bloggläsare! Du har en fantastiskt fin blogg och det är förstås hedrande att bli utsedd till en av Sveriges bästa – men du har ingen SKYLDIGHET att leverera, det finns ingen som kräver det minsta av dig eller har rätt att förvänta sig välformulerade inlägg. Det viktigaste är att du kommer tillbaka i bättre skick och god balans. Kram till dig!

  Svara
  • Tack! Jag vet ju det där egentligen, men det är svårt att släppa helt, särskilt när det är så roligt som att blogga. Men det är inte sällan alla de där roliga sakerna som tillsammans blir för mycket. Just nu tar jag det oerhört lugnt på alla plan. Kram

   Svara
 2. Jag förstod inte att du var så trött när vi sågs! Hoppas att du blir bättre snart och jag tror att dina läsare är trogna och återvänder när du gör det. Krya!

  Svara
  • Jag begrep det knappt själv Hanna, men jag var väldigt trött och orkade inte alls så mycket som jag hoppats. Men det var väldigt trevligt att hänga i R3 med er, helt klart uppiggande 🙂 Tack!

   Svara
  • Tack! Jag räknar med att det tar tid innan allt är helt som det ska igen, men förhoppningsvis, med den hjälp jag får, ska det nog börja kännas bättre om inte allt för länge.

   Svara
 3. Sen passar ju hösten väldigt bra också för att dra sig tillbaka, krypa ihop i ett soffhörn, vila och börja må bättre (efter en tid). Jag rekommenderar skogspromenader, eller att annars vara ute i naturen.

  Svara
 4. Åh, den där tröttheten. Hoppas du får styr på alltihopa utan att stressa för mycket. Positivt låter ju att umgänget med familjen fungerar, på många sätt så är det ju energigivande och det viktiga. Hoppas du hittar rätt snart!

  Svara
  • Tack! Och ja, det viktigaste är att hitta balans med de som är närmast och där har jag det väldigt bra så jag har alla förutsättningar att komma ur tröttheten och hitta nya vägar att vara framöver.

   Svara
  • Det gör vi och det ska jag! Värmlandsskogarnas pokemonutbud känns dock något begränsat efter förra helgens överflöd i Trädgårdsföreningen … Men man kan ju inte få allt 😉

   Svara

Lämna en kommentar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.