Något annat

Så var det slut på mina tidsinställda recensioner. Och inga fler finns på horisonten eftersom jag inte kan koncentrera tankarna nog mycket för att läsa än. Och inte går det lika lätt att formulera skrift heller. Mer om varför kan du läsa här.

Jag är fortfarande trött, fortfarande ofokuserad och sjukskriven ett bra tag till med order att vila. Vissa dagar går det rätt lätt och vissa dagar är det obegripligt svårt och tungt. Men, och det här är ett jätteviktigt men, jag har det rätt bra. Jag tar mig tid att vila sådär som jag egentligen alltid gjorde fram till en punkt i livet när jag glömde. Jag sitter i en timme och tittar på träden som släpper sina blad i höstvinden, jag låter tankarna fara och bara är. Och det är fantastiskt.

Och så har jag börjat sticka. Och jag har ett “komma tillbaka till läsningen”-projekt. För jag ska tillbaka till läsningen, sakta men helt säkert så ska jag dit. Hur jag gör tänkte jag faktiskt berätta om snart. Hoppet är långt ifrån dött och så alltså inte heller den här bloggen, den kommer bara handla lite mer om läsning, lästestande och strategier en stund. Och så kommer den vara långsam och så som den blir. Inget krångel, inga krav. Men jag känner att det kan vara bra (för mig, men också för andra kanske) att skriva ner lite om hur jag hanterar just den här lilla biten av utmattningssyndromet. Det är lite spännande ändå, och jag vill ju väldigt gärna fortsätta skriva trots att jag inte läser. Jag vill hålla fast i någonting som är normalitet och passion i allt det här lugna och vilsamma.

4 svar på ”Något annat”

 1. Jag har följt dig i flera år men aldrig kommenterat. Ville bara tacka för alla supertips som jag hittills fått från din blogg – när jobbet känts svårt och trist har det varit så skönt med en fellow librarian ute i cyberspace som också gillar Whedon och annat nörderi. 🙂
  Gott att höra att du vilar. <3 Kram!

  Svara
  • Åh vad roligt att höra, jag planerar att finnas kvar här och sprida mina tips och Whedon-kärlek över trötta bibliotekarier (vare sig de vill eller inte 😉 ) länge än!

   Svara
 2. Jag tror att du ska försöka vila i att du inte läser böcker just nu och inte känna stress. Din lust och ork kommer att komma tillbaka. Kanske ska du välja en väldigt lättsam och lustfylld bok när du väljer att prova läsa igen? En feelgood?
  Hur som helst så hoppas jag att du snart mår bättre!

  Svara
  • Jag tror du har helt rätt, och jag börjar komma dit, det är bara det att set är så vanvettigt besvärligt att vila när ens vanliga viloställe (läsningen) försvinner. Och så är det skrämmande innan man inser att det garanterat kommer tillbaka med tiden, jag har börjat inse det och jag har hittat andra sätt att vila också. Jag tror som du att min första bok måste vara lättsam och fluffig. Jag tänker också att något bekant, en omläsning kan vara bra. Men det är en bit bort så jag försöker att inte tänka för mycket.

   Svara

Lämna en kommentar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.