Ett helt liv

För en utmattad hjärna med vidhängande nybliven nybörjarläsare är Ett helt liv ett litet underverk, men jag misstänker att den är så också för andra läsare.

Ett helt liv är berättelsen om Andreas Eggers liv, men också mycket allmängiltigt om liv, allas våra liv, i största allmänhet. Boken är en meditation över det svåra, det lilla, det som förändrar allt och det som ingenting betyder.

Det är inget särskilt med Andreas liv egentligen, det är rätt långsamt och vardagligt, som de flesta av oss lever våra liv, stort i relation till det närmaste och oss själva, odramatiskt i jämförelse. Men det är just det som är det som glittrar, att det är så litet och så storslaget samtidigt.

Ett helt liv är en av de starkaste, finaste och mest läkande böcker jag läst. Kanske för att den kom till mig vid rätt tidpunkt, kanske för att den i sig själv är det den symboliserar, inget märkvärdigt men en glimrande pärla.

[su_note note_color=”#dafdf5″]
ETT HELT LIV
Författare: Robert Seethaler
Förlag: Thorén & Lindskog (2016)
Översättare: Jörn Lindskog, originaltitel: Ein ganzes leben
Köp den t.ex. här eller här.
Andra som skrivit om boken: Lyrans noblesser[/su_note]

4 svar på ”Ett helt liv”

    • Nej, det har jag ju inte, men jag tror att den ska finnas här hemma i bokhyllan – ska genast undersöka (utan att titta på baksidan!). Tack för tipset!

      Svara

Lämna en kommentar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.