The bookshop

Jag har länge velat läsa Penelope Fitzgerald, jag tror det var när jag läste Susan Hills bok om favoritböcker och långsamläsning (Howards end is on the landing) som jag började tro att det skulle vara något för mig. Valet av första bok föll på The bookshop av lättförklarliga skäl (hallå, bokhandel!).

The bookshop är berättelsen om en liten by och några av de som bor där, och framförallt är det berättelsen om när en invånare i byn bryter mönstret och testar något nytt. Florence Green öppnar en bokhandel…

Det är långsamt och reflekterande, väldigt väl observerat. Mer än en gång tänkte jag på Beryl Bainbridge när jag läste, för det där vardagliga och stillsamma, tillbakalutade men ändå på tå. Den där känslan av att liksom vara där och se på utan att kunna ingripa.

Jag gillar Penelope Fitzgerald sätt att berätta, jag gillar den där känslan. Nästa bok ligger inte allt för långt i framtiden.

[su_note note_color=”#dafdf5″]
THE BOOKSHOP
Författare: Penelope Fitzgerald
Förlag: Harper Collins UK (2016)
Inläsare: David-Nicholls (förord), Eve-Karpf, Stephanie-Racine
[/su_note]

Lämna en kommentar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.