Avkoppling är inte alltid så väldigt avkopplande

Det här med avslappning kan vara väldigt stressande. Man ska vara så i stunden att man hamnar i en annan stund bara av att försöka. Mitt allra bästa är att sitta med katten och stirra ut på ekorrarna som skuttar i träden. Och att andas. Eller stirra på ekorrar och andas samtidigt, riktigt andas.

När det blir riktigt omöjligt att samla in tankarna har jag hittat två meditationer på storytel som funkar jättebra. Och nu häromveckan hittade jag också en bok som är mer en handfast “gör den här övningen såhär så måste du fokusera tankarna på att balansera för att inte ramla och slå ihjäl dig” än svävande, kvävande, stressande minfulness-krav. Jag gillar!

När du känner stress – en vägledd meditation av Lina Dahlgren (ljudbok)
Balans -vägledd meditation av Lina Molander (ljudbok)
Paus – en liten bok om konsten att landa av Louise Malmros Manfrinato och Karin Oddner

6 tankar på “Avkoppling är inte alltid så väldigt avkopplande”

  • Den ska jag kolla. Jag har inte testat yoga själv, men när det var som mest trött och tungt i vintras körde jag lite basal kroppskontakt-övningar som kändes väldigt bra för mig. Jag tror att jag kommer ta upp det igen framöver och göra det till en del av också mitt friska liv.

   Svara
 1. Tack för ditt tips – det gäller att inte bli stressad av att koppla av. För mig funkar nästan alltid promenader, långa och tysta.

  Svara
  • Promenader är bäst! Jag har alltid gillat det och med avbrott för när det var som värst i höstas/vintras (när tankarna aldrig slutade flyga) så är de fortfarande mitt bästa. Och nu när våren kommer är det ännu bättre!

   Svara
 2. Svårt med avkoppling tycker jag. Skidåkning tycker jag rensar tankarna men dessvärre är ju just den avkopplingen ganska begränsad till några veckor per år. Att koppla av i vaket tillstånd är svårt för mig eftersom det är svårt att släppa alla borden/måsten så jag tar ofta till sömnen.

  Svara
  • Sömn har alltid varit en viktig och pålitlig avkoppling för mig, men i höstas slutade den fungera och då blev allting väldigt kaotiskt. Nu är den tack och lov tillbaka hos mig och såväl nattsömn som min dagliga eftermiddagslur är ovärderliga.

   Svara

Lämna en kommentar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.