How to knit a love song

Knit lit (kärlek och stickning i romanform)? Finns det ens? Såklart det gör.

Det var när jag läste Julia Skotts Håll käften jag räknar som jag för första gången insåg att Knit lit existerade och det var också hos henne jag hittade tipset om Rachael Herron.

I How to Knit a Love song möter stickexperten och entusiasten Abigail sin motvillige granne, cowboyen (typ, han är mer fårboy), Cade och gnistorna flyger – av ovänliga orsaker först och sen av lite mer ljuva anledningar. Och det är faktiskt inte alls så fånigt som det låter. Romance-delen är bra. Abigail är en fullt fungerande och självständig karaktär i sig själv och inte en av dessa kvinnor i ständigt behov av räddning som tyvärr befolkar sämre romance. Det den här boken också har är en äkta och djup kärlek till hantverket och konsten stickning (hela boken avslutas med en stickbeskrivning på en tröja som spelar roll för handlingen).

How to Knit a love song är en fin och bara en sida till-vänlig bok. Min enda varning utfärdas på grund av en sidohandling om en väldigt destruktiv relation från Abigails tidigare liv. Den är riktigt, riktigt skrämmande (på gränsen till jag törs inte sova nu när jag är ensam i huset-skrämmande för mig som dock är ganska lättskrämd).

Slutet lever inte riktigt upp till resten av historien (och hur sjutton gick det för hunden!?!), men det kan jag förlåta. Jag har laddat ner nästa del i serien och tänker att det kan vara perfekt avkopplingsläsning en regnig sommardag eller så.

HOW TO KNIT A LOVE SONG
Författare: Rachael Herron
Förlag: HarperCollins (2010)
Del 1 i serien Cypress Hollow Yarn.

1 tanke på “How to knit a love song”

Lämna en kommentar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.