Lyrans feministiska sommarutmaning

Lyran tänker läsa feministiskt i sommar och det har jag planerat sen länge att också göra så jag hänger med i hennes utmaning. Vad jag läser är höljt i dunkel än så länge, jag håller mig inte med läslistor eller sommarhögar i år. Däremot vet jag att jag just nu läser Memorys bok av Petina Gappah och den är såväl fantastisk som feministisk så den kommer hamna inom utmaningens linjer. Dessutom har jag kastat mig in i sommarens stora läsprojekt – Den femte sanningen av Doris Lessing. Där kan vi tala om utmaning! Min plan är att rapportera läsningen av den tegelstenstjockisen efterhand och recensera hela läsupplevelsen i augusti när jag förhoppningsvis går i mål.

3 svar på ”Lyrans feministiska sommarutmaning”

  1. Visst är Gappahs bok fantastisk! Det är möjligt att Lessings tegelsten också var bar, men jag orkade inte riktigt med den. Har lite problem med Lessing, tyvärr. Men vill gärna tipsa om hennes novell Till rum nitton. Suverän! Hemsk!

    Svara
    • Jag läser så himla långsamt och ansträngt just nu att jag inte vet om det är mig eller Lessing det hänger på, men jag henne för tillfället mest för att jag bestämt att jag minsann ska klara det 😉 Men det är lite bra också, mitt i allt som är för långdraget. Och Gappah är fantastisk den läser jag långsamt för att dra ut på det.

      Svara

Lämna en kommentar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.