Bäst hittills – Mina sommarläsningstips till dig

Håller du som bäst på att sätta ihop en riktigt ultimat läshög inför sommarledigheten och långa, lata läsdagar? Misströsta icke, jag har plockat ur russinen ur min läskaka (…) och presenterar här mina bästa böcker såhär långt i år, i någon sorts tematisk ordning (som faller ihop totalt mot slutet…):

Om unga människor
Korpgudinnan av Elisabeth Östnäs

Ordbrodösen av Anna Arvidsson

Since you’ve been gone av Morgan Matson

Tell me three things av Julie Buxbaum

Tio över ett av Ann-Hélen Laestadius

När pesten kom av Jill Paton Walsh

Klassiker
Endless night av Agatha Christie

Stoner av John Williams

Nytt och allvarligt
Syndavittnet av Mattias Hagberg

Tiden är inte än av Elin Boardy

De kommer att drunkna i sina mödrars tårar av Johannes Anyuru

Mödrarnas söndag av Graham Swift

Memorys bok av Petina Gappah

Poesi
Jag är en grön bänk i Paris av Kerstin Thorvall

Skall av Agnes Gerner

Vitsvit av Athena Farrokhzad

Romantik
A governess affair av Courtney Milan

Andra himla bra men inte alls med varandra besläktade böcker

Wishful drinking av Carrie Fisher

Mãn av Kim Thuy

Såningsmannen av Violette Ailhaud

Har du några tips till mig? Vilka är dina bästa böcker i år?

 

4 svar på ”Bäst hittills – Mina sommarläsningstips till dig”

 1. Jag tipsar om klassikern Thérèse Raquin av Émile Zola. En välskriven och tät historia om olycka, undertryckta känslor och fördärv. Det kanske inte låter så upplyftande direkt, men det är en fantastiskt bra bok som inte väjer för någonting.

  Svara
  • Tack för tipset! Jag minns att vi läste ett kort kapitel i den på gymnasiet och att jag tyckte att det var fascinerande men inte gick vidare då. Dags nu kanske, i vuxen och kanske lite mer lämplig ålder.

   Svara
 2. Haha, jag älskar att temalistan spårar ur! Ordbrodösen har jag också tagit hem och hoppas stort på. Samt ett tiotal andra böcker som är romaner, ofta tjocka och skrivna av nordiska kvinnor.

  Svara

Lämna en kommentar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.