Bäst of sommaren 2017

Dags att summera lässommaren (juni, juli, augusti) 2017. Jag måste sammanfattningsvis säga att den var väldigt lyckad. Flera riktigt bra böcker och till det en starkt nedtonad ambitionsnivå. De senaste åren har jag nått upp i 100 lästa böcker för året under de där sommarveckorna, i år var jag med vilje rätt långt bort från det. Jag har ansträngt mig för att läsa lite långsammare och inte nojat alls över de där dagarna, ibland veckorna, när jag inte läst en rad. Jag är glad för det. Och här kommer sommarens bästa, som höstläsningstips till dem av er som hittar något oläst i högen:

Huset vid Saint Pauls väg av Lise Tremblay

House of names av Colm Toibin

Domedagsboken av Connie Willis

Lida av Stephen King

The power av Naomi Alderman

Den sista resan av Jenny Diski

My name is Lucy Barton av Elizabeth Strout

2 tankar på “Bäst of sommaren 2017”

  1. Låter som att du har haft en härlig lässommar. Det är bara en enda bok a dina böcker som också fanns med i min sommarläsning (Mitt namn var Lucy Barton) och den gillade jag inte alls. Tänk så olika det kan vara!

    Svara
    • Den har verkligen varit fin. Jag älskar det där när man tycker så olika om en bok, just när det gäller Lucy Barton så kände jag väldigt tydligt att det var en bok specialskriven för mig, jag kan förstå om den inte talar till andra på riktigt samma sätt.

      Svara

Lämna en kommentar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.