Vi har ju inte ens pratat om Alias Grace än…

Vi har fördjupat oss så mycket i Handmaid’s tale det här året (jag kämpar fortfarande kan jag säga, långsamt, långsamt men jag ska ta mig igenom). Så mycket att jag inte ens reflekterat särskilt mycket över att en annan av mina absoluta favoriter (kanske till och med den favoritigaste av dem) av Margaret Atwood – Alias Grace – kommer som tv-serie på Netflix senare i höst. Men nu har jag börjat längta. Den lär ju inte bli ljusare än Handmaid’s tale, men den är tung på ett annat sätt. Jag hoppas på en stark filmatisering och får vi det kommer det bli alldeles, alldeles underbart.

6 svar på ”Vi har ju inte ens pratat om Alias Grace än…”

 1. Ett tag läste jag ALLT av Atwood; på senare tid har det inte riktigt blivit så, men jag tycker att hon är lysande. Inte minst ”The Edible Woman”, hennes debutroman, tycker jag är helt, helt briljant. 2008-2009 bodde jag i Vancouver och arbetade på The University of British Columbia, och då kom Atwood dit för att ge en gästföreläsning vid ett tillfälle. Då bokade universitetet inte den största föreläsningssalen, nej man hyrde en hel operabyggnad – och sålde biljetter – och fyllde byggnaden! Och den som inte hade köpt biljett i mycket god tid (vilket jag hade) fick ingen. (När man kom dit på kvällen då det skulle hända stod det dock ”ticket touts” utanför och sålde biljetter svart för uppskörtade priser.) Väl inne och på min bokade plats hamnade jag bredvid två unga tjejer som såg ut att vara något äldre än grundstudenterna på universitetet – min gissning är att de var mastersstudenter eller doktorander, förmodligen i litteratur. När Atwood kom in i salen och steg upp på scenen så trodde jag faktiskt att de skulle svimma av upphetsning. De klamrade sig fast vid varandra och skrek: ”Oh my God, it’s HER!!!!” Hon var som en rockstjärna. Fast bättre.

  Svara
  • Åh vilket fint minne! Jag har ju läst långtifrån allt Atwood och gläds över att ha så mycket kvar. Tänkte härnäst läsa noveller, i den formen har jag ännu inte mött henne.

   Svara
  • Jag kämpar vidare med Handmaid’s Tale, den är oerhört tung, men fantastiskt bra. Förväntar mig att Alias Grace också kommer vara jobbig men inte lika och inte på samma sätt.

   Svara

Lämna en kommentar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.