En bokcirkel och en lätt spekulation

Två korta bara:

1) Kulturkollo läsers nästa bokcirkel kommer handla om förträffligt finfina boken Hägern av Lise Tremblay. Hur mycket jag tycker om den kan du läsa här (men vänta kanske tills du läst boken om du vill vara helt oförberedd). Information om cirkeln finns här.

2) Det är ju nobeltider och traditionen bjuder någon sorts gissning. Men traditionen är lite omkullkastad efter förra året känner jag, jag har varken lust att försöka eller tro på att jag kan gissa rätt pristagare. Men önska kan man ju alltid. Jag skulle bli gråtfärdigt lycklig om Colm Toibin eller Margaret Atwood fick priset och lite mer lugnt, men ändå uppiggat glad om Ngugi wa Thiong’o (han uppfyller ju dessutom kriteriet att namnet måste vara svårstavat för bibliotekarier, som söker på pristagaren i bibliotekskatalogen sjutusennitton gånger de första dagarna, med råge) eller Jamaica Kincaid tog hem det. Eller någon okänd som jag blir sugen på att läsa, det vore kanske det allra roligaste.

Lämna en kommentar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.