31 bra saker: sånt man kan göra när man lyssnar på ljudbok

Det där med ljudböcker är ju förträffligt, inte minst för att man kan göra så mycket annat samtidigt. För mig har det blivit en sport att inte göra så mycket nyttigt i samband med lyssningen eftersom jag behöver använda min koncentration till det jag behöver använda den till. Laga mat och lyssna funkar inte för mig till exempel. Men det finns annat jag kan kombinera lyssnandets med:

Träna eller promenera – det ena så tråkigt att ljudboken behövs som distraktion, det andra inte alls tråkigt men vissa dagar kan det också behöva piggas upp med lite poesi eller Stephen King.
Sticka den där jäkla sockan – jag har precis avslutat ett par sockor till min son, de tog mig nio månader att färdigställa på grund av en akut insikt om hur trist jag tycker det är att sticka sockor när jag precis avslutat den första. Nu är jag dock fri och planerar sjal. Det kommer bli perfekt till ljudboken.
Spela spel på mobil eller platta – jag är i typ i level 7 miljoner i en hel massa spel av candy crush-karaktär så ni förstår att jag lagt några timmar på detta. Men jag yppar inte ett ord om den där gången Carolina inspirerade mig att testa det där giraffspelet (och jag lägger inte ut en länk till det eftersom hennes varning inte var nog för att hålla mig borta, jag skyddar er här)…
Färglägga – det ägnade jag några timmar åt i somras när jag behövde något att göra med händerna. Synd bara att jag inte har fallenhet för det, noggrannheten saknas, men perfektionssträvan finns tyvärr i övermått…
Dricka te och vila med blicken – det går faktiskt också, men det har jag fått öva på.
Sova – inget vinnande koncept i längden, men det som kräver minst ansträngning 😉

Det här är en av de 31 bra saker jag skriver om under december 2017. Alla bra saker hittar du här.

8 svar på ”31 bra saker: sånt man kan göra när man lyssnar på ljudbok”

 1. Hahaha….just det ja! DET spelet…! 😀 Det är borta från min mobil sedan länge nu. Men candycrush-varianterna är kvar. Jag är också på level pinsamt-att-svara-när-någon-frågar…
  Mycket bra lista det här, för övrigt!

  Svara
  • Jag har inte besökt det onämnbara spelet sen i somras men jag tror minsann att det ligger kvar (eftersom jag kommit så sjukt långt och det känns som någon sorts nederlag att ta bort, som om det inte vore det bästa som kunde hända om jag aldrig såg en enda giraffhybrid mer i livet. Jag går raka vägen och tar bort det i detta nu).

   Svara
  • Det låter som en lysande insomningsmetod tycker jag, när det inte är en bok där det gör så mycket att somna ifrån. Det är ju väldigt rogivande att somna till att någon berättar en historia för en.

   Svara

Lämna en kommentar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.