Fyren mellan haven av M. L. Stedman

Vi har en rätt lång historia Fyren mellan haven och jag. Först började vi umgås det året den kom ut på svenska. Då lyssnade jag på den, som min allra första ljudbok i den omgången. Jag tyckte väldigt mycket om den, men kom aldrig riktigt in i det där lyssnandet. Så jag släppte den då. I höstas bestämde vi att den skulle vara en ypperlig bok till vår bok- och filmcirkel på jobbet, då möttes vi igen.

Det finns så väldigt mycket att prata om med den här boken, så många moraliska dilemman… Fyren mellan haven är verkligen en ypperlig bokcirkelbok. Utöver det minns jag gärna stämningen. Det är så sorgesamt och vackert, vemodigt, hela vägen igenom. Så mycket som är försent och som aldrig kunde bli…

Jag tycker bäst om första halvan av boken, på ön, med naturen och bubblan, med den annalkande katastrofen i bakgrunden. Det är bra sen också, men blir lite snabbt mot slutet. Jag tycker som vanligt allra bäst om det långsamma.

[su_note note_color=”#dafdf5″]
FYREN MELLAN HAVEN
Författare: M.L. Stedman
Massolit pocket (2017)
Översättare: Katarina Falk
Köp den t.ex. här eller här.
Andra som skrivit om boken: Enligt O, Och dagarna går, I hyllan, Västmanländskans bokblogg[/su_note]

4 svar på ”Fyren mellan haven av M. L. Stedman”

Lämna en kommentar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.