Zelda: Allt är normalt av Lina Neidestam

Jag känner inte igen mig över huvud taget i Zelda, hon är så olik mig som man kan vara. Hon är kaotisk när jag är superplanerad. Hon lever ett totalt annorlunda liv från mig, tack och lov, det verkar väldigt kämpigt. Och ändå, kämpigt eller inte så önskar jag att jag vore mer som Zelda. På det där ”följa sina drömmar”-sättet till exempel.

En av alla bra saker med Zeldaserierna är det ständigt pågående samtalet kring feminism och hur inte alls särskilt enkelt det är. Det visar sig varje dag i tidningar och sociala medier där det ska slåss med knytnävarna kring vad som får kallas feminism och vem som får vara med eller inte. Zelda sätter fingret på det där utan att bli en del av problemet. 

[su_note note_color=”#dafdf5″]
ZELDA 6: ALLT ÄR NORMALT
Författare: Lina Neidestam
Förlag: Kartago (2016)
Del 6 i serien om Zelda. Del 1-4 har jag skrivit om här, del 5 Täckning saknas har jag läst men tydligen glömt att skriva om…
Köp den t.ex. här eller här.[/su_note]

2 svar på ”Zelda: Allt är normalt av Lina Neidestam”

  1. Jag är också ganska olik Zelda, speciellt det utåtagerande och att ta dagen som den kommer, den där ”det löser sig nog”-attityden. Men det är nog just därför som jag älskar henne så mycket, för att hon är så olik mig. Hon har mycket av något som jag ibland skulle behöva l i t e mer av. 🙂

    Svara

Lämna en kommentar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.