Fem snabba om påsken

Påskvecka och dags att hänga med på Kulturkollos veckoutmaning:

långfredagslugn eller påskaftonsfest – jag svarar som jag tror att de flesta introverta bokälskare skulle svarat. Påskaftonsfest är också helt ok så länge jag får styra över den själv, vilket jag får för det mesta pga inga påsktraditioner alls. Men det är något visst med långfredagens kontemplativa lugn ändå.

dragé-ägg eller mandelägg – inget kan någonsin mäta sig med dragé-ägg, utom möjligen choklad då

påskhare eller påskkärring – påskharen kommer med godiset va? Och påskkärringen är den där som knackar på dörren och tar mitt godis.

picka ägg eller rulla ägg – ingen aning, jag vet pinsamt nog inte vad någon av alternativen innebär (eller jag vet ju vad rulla och ägg betyder var för sig, men jag antar att det innebär något annat som aktivitet?)

påskmust eller påsköl – öl är ju objektivt sett rätt otäckt och must är gott så svaret är väldigt givet.

I utmaningen ingår också att tipsa om lämplig påskläsning eller berätta vad man läser just nu. Jag tänker göra både ock imorgon så ni får helt enkelt ge er till tåls.

10 svar på ”Fem snabba om påsken”

 1. Haha, jag visste inte heller det där med picka och rulla ägg! Och påskmust är oslagbart gott, mycket bättre än öl.

  PS: Vad fin bloggen har blivit!

  Svara
  • Tack, den behövde en uppfräschning 🙂 Och påskmust är ju helt klart något av det bästa (och öl är det inte).

   Svara
  • Va!?! De som är så fantastiska! Men i linje med svaren ovan så betyder ju det att det blir mer till mig så det är ju en bra sak 😉

   Svara

Lämna en kommentar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.