Hur det gick med slattläsningen…

Egentligen känner jag att vi kanske kan prata lite tyst om det. Om att jag utlyste en månad när jag skulle läsa ut en hel hög påbörjade böcker. Om att jag fortfarande inte läst ut en enda. Ingen! Men jag har två saker att säga till mitt försvar, min morfar dog och det visade sig att jag faktiskt inte var så himla sugen på att läsa särskilt många av de där hyllvärmarna. Jag var inte så väldigt sugen på att läsa alls egentligen. Och det jag läst har jag läst för att fly verkligheten som jag inte orkat hantera. Kanske är det lite bättre nu, kanske hanterar jag lite bättre, kanske vill jag läsa lite mer. Men inte de påbörjade hyllvärmarna…

Jag kanske också kan försvara mig med att jag håller på med två av dem. Gösta Berlings saga och The Trespasser blir lästa i detta nu. Faktiskt.

Jag tänker slänga mig ut i ett annat tema istället för hyllvärmarna (de finns ju kvar), jag ska bege mig in i läsplattan och njuta av allt jag hittar där. Allt jag laddat ner och glömt. Det kommer bli ett äventyr som räcker hela sommaren. Eller så faller det platt som förra gången, man vet aldrig innan man testat…

4 svar på ”Hur det gick med slattläsningen…”

 1. Jag beklagar din förlust. När energin är låg eller fokus ligger på annat, brukar jag läsa om lite gamla favoritböcker (om jag överhuvud taget vill ta i en bok). Sådana som man kan läsa några stycken här och var i och som knappt kräver någon ansträngning.

  Svara
  • Tack, och vilket bra tips. Jag brukar också läsa om, men nu har jag inte tänkt på det. Har ju några Maria Lang-deckare som lockar till omläsning.

   Svara
 2. Ja, vilket bra tema! Att grotta ner i nedladdade eböcker. Jag har köpt så många till Kindleappen och läser nästan aldrig något så det får nog bli snart för mig med. Allra helst skulle jag vilja köpa mig en Kindle. Men det får bli när jag fått nytt jobb 🙂

  Svara
  • Det är lite som en skattgömma, jag vet att det finns mycket riktigt bra där, men jag har ingen riktig koll på vad. Mycket spännande 🙂 Och jag köpte en kindleplatta för några år sen, nu har jag ju som sagt låtit den falla i glömska, men jag tycker mycket om den när jag väl plockar fram den.

   Svara

Lämna en kommentar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.