20 april 2024

Den grymmaste månaden av Louise Penny

Jag hade vissa invändningar inför förra boken i den här serien, jag upplevde en av de centrala motiven som rätt kränkande faktiskt. Jag ville läsa vidare och ville inte. Det som fick mig att faktiskt läsa var att jag gärna ville läsa något tidsbundet i påskas och Den grymmaste månaden råkar utspela sig under en påskhelg.

Och vilken evinnerligt tur ändå, Den grymmaste månaden är verkligen något helt annat, något väldigt bra. Jag vet inte vad jag gillar mest, berättelsen om Hadleys hus i Three Pines och det som hänt där, eller den utdragna, förfärligt sorgliga soppan som Gamache är indragen i på jobbet. Allt blandas till slut ihop och exploderar, på ett stillsamt sätt. Hela bokserien skulle lätt ha kunnat avslutas här, och jag är väldigt glad att den inte gör det. Jag längtar efter att läsa vidare. Precis som Gamache känner jag att älskar att befinna mig i Three Pines, jag längtar också efter att gå i pension och bosätta mig där. Eller inte…

Jag lyssnade halvvägs på den här som ljudbok och jag uppskattade den samtidigt som jag saknar Tomas Bolme som inläsare. Väldigt mycket saknar jag honom. Det var nog avsaknaden av den där mysdeckarrösten som fick mig att läsa klart på egen hand. Det är förstås också bra, bara inte riktigt lika bra.

[su_note note_color=”#dafdf5″]
DEN GRYMMASTE MÅNADEN
Författare: Louise Penny
Förlag: Wahlström & Widstrand (2013)
Översättare: Charlotte Hjukström, originaltitel: The cruelest month
Del 3 i serien om kommissarie Gamache och Three pines. Del 1 Mörkt motiv, del 2 Nådastöt
Köp den t.ex. här eller här.[/su_note]

 

En tanke på “Den grymmaste månaden av Louise Penny

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.