Kulturkollos veckoutmaning – tre lättsamma saker

Veckans utmaning på Kulturkollo har jag själv satt ihop så det skulle väl vara skam om jag inte antog utmaningen också. Allt går ut på att tipsa om tre lättsmälta saker – en att läsa, en att se och en att lyssna till. Här är mina tips:

Läsa: Anna and the French kiss (jag älskar fortsättningen på serien, om Lola och Isla, också, men Annas berättelse är bäst). Det är underbar tonårsförälskelse med lagom många och välskrivna förvecklingar. Mer lättsmält än såhär blir det inte utan att tappa all form av substans. Jag älskar den här boken och ska nu alldeles strax leta upp den för en omläsning, men först…

Se: Här är det lite, lite svårt eftersom jag tenderar att se väldigt mycket mörkt, eller tenderade kanske jag ska säga, nu ser jag inte så särskilt mycket alls. Men jag säger Parks and recreation som jag haft som avkopplingstittning i mer än ett år nu, jag är snart igenom hela serien och då vet jag att jag kommer vilja börja från början igen. Det är en underbart fin (och rolig! Det finns en ond bibliotekarie!) serie som man mår bra av att försjunka i med jämna mellanrum.

Lyssna: Ja inte blir det en ljudbok i alla fall, där verkar jag aldrig vilja välja något lättlyssnat. Det får bli musik. Jag rekommenderar något bekant. Något som man lyssnat till tusen gånger, där texten är självklar och musiken sitter i kroppen. Något utan sorgligheter och dåliga kopplingar. För mig är det sånt som Kenny Rogers, Dolly Parton och Creedence Clearwater Revival. Sånt jag återvänder till och alltid mår bra av.

Fler tips om lättsmälta böcker kommer här och på Kulturkollo under veckan, håll också koll på utmaningen för fler tips.

4 svar på ”Kulturkollos veckoutmaning – tre lättsamma saker”

    • Det tror jag också, att hon glöms bort. Jag älskar hennes countryröst, men det var väldigt länge sen jag lyssnade på henne nu. Tack för påminnelsen!

      Svara

Lämna en kommentar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.