Every heart a doorway av Seanan McGuire

Every heart a doorway är en säregen bok om en skola där barn och unga samlas efter att ha kommit tillbaka från världar vi inte visste fanns. De har gått genom dörrar, ramlat ner i kaninhål och de har sett enhörningar, världar av regnbågar och stilla salar i underjorden, de har känt sig hemma. Och de vill tillbaka.

I centrum står Nancy som kommer ny till skolan, bara några månader efter att hon återvänt från sin värld tillbaka till vår som en annan flicka än den föräldrarna minns och längtar.

Every heart a doorway är en berättelse om hopp, längtan och sorg, om att passa in, höra till, lyssna till sin inre röst och om hur svårt det kan vara att få vara sitt sanna jag i den här världen. Precis som Nancy drömmer alla barnen på skolan om att få komma hem till sina världar, om att få vara sig själva fullt ut, hur märkligt det än må verka för utomstående. Every heart a doorway är en liten pärla bland böcker, möjligen liten och oansenlig, men magisk, eterisk och härligt morbid. Omistlig helt enkelt, i alla fall för oss som gillar smått märklig fantastik.

EVERY HEART A DOORWAY
Författare: Seanan McGuire
Förlag: Tor (2016)
Köp den t.ex. här eller här.
Första delen i en serie böcker.
Andra som skrivit om boken: Nilmas bokhylla

5 svar på ”Every heart a doorway av Seanan McGuire”

  • Den är verkligen riktigt fin, som en liten oväntad pralin. Det värsta (ur bokskaffarsynpunkt) är att det finns fler böcker, rätt många fler och jag vill läsa dem alla…

   Svara
   • Oj då, att det var en serie hade jag missat. Men bra böcker kan man väl aldrig få för många av, eller? Fast jag kom på mig själv med att stoppa undan gårdagens inköp innan maken kom hem. Inte för att han bryr sig men för att jag själv kände att det blivit lite många böcker på sistone. Men jag antar att det finns vanor som är värre än bokköparvanan

    Svara
    • Helt rätt, man kan aldrig få för många (bra) böcker, men jag känner igen den där ryggmärgsreaktioner att dölja sina inköp också 🙂 Den här serien verkar vara lite speciell eftersom den gungar lite mellan att gå tillbaka i tiden och följa bekanta karaktärer och kasta sig framåt för att hitta nya. Helt klart spännande.

Lämna en kommentar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.