21 april 2024

Höstens måsten

I Kulturkollos veckoutmaning efterlyser Lotta höstens måsten i den kulturella världen. 

Höstens måsten för mig är själva hösten, att uppleva den. Det är småkylig luft som man kan andas, äppelpaj, tända ljus om kvällarna, filtar, mys, te, varm choklad och sa jag mys? Det är att sitta uppkrupen i fåtöljen, invirad i något varmt och läsa långsamt, utan dåligt samvete för att man borde ta tillvara någon varm dag där utanför. Det är vardagsavkoppling och varma sockor. Och så är det förstås några böcker som inväntas med spänning, som Elly Griffiths senaste om Ruth Galloway (även om mina förväntningar är bekvämt nedskruvade) och Sara Stridsbergs Kärlekens antarktis. Och nytt från Jonas Gardell. Nu när vardagen till slut anfallit och övermannat känner jag att jag har väldigt mycket att se fram emot. Jag hjärta hösten!

 

5 tankar på “Höstens måsten

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.