The trouble with flirting av Claire Lazebnik

Åh vad söta de är Claire Lazebniks Jane Austen-variationer! The trouble with flirting är nog dessutom den bästa av dem.

The trouble with flirting är en sorts variation av Mansfield park och som alltid balanserar precis på rätt sida mellan original och nutid. Historien blir oförutsägbar och ändå trygg. Jag gillar Franny jättemycket, och jag gillar en av killarna hon lär känna, den andra inte lika mycket. Och så är jag fortsatt förtjust i Claire Lazebniks sätt att skriva bra vänskapsrelationer som får utgöra bakgrund till kärleksdramatiken.

Nu har jag läst alla hennes Austen-parallellerna (läs vad jag tyckt om de tidigare här), och jag hoppas verkligen att det blir fler vad det lider, jag får hålla tummarna.

THE TROUBLE WITH FLIRTING
Författare: Claire Lazebnik
Förlag: Harper Teen (2013)
Köp den t.ex. här eller här.

2 svar på ”The trouble with flirting av Claire Lazebnik”

  1. Skulle vilja läsa, fast jag är för lat för att läsa på engelska! Tyckte om Mansfield Park. Det var den enda svenska bok jag hade med under ett halvår i Kyoto, och jag minns att jag fick komplimanger för min vårdade svenska på flyget hem Gissar att Lazebnik har lite modernare dialog…?

    Svara
    • Ja, det här är en moderniserad variant på Mansfield park så pratet är också lite annorlunda. Tyvärr finns inte Lazebniks böcker översatta till svenska, men det borde de göra.

      Svara

Lämna en kommentar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.