13 april 2024

The duchess war av Courtney Milan

Sällan har jag varit så ovän med en bok som med The duchess war. Och jag vet inte ens vad det beror på, boken är nog inte ens särskilt dålig…

En av anledningarna till att jag bråkat med den här boken och kämpat med att få den utläst i över ett år är troligen mina sjukt höga förväntningar. Jag älskade novellen som föregick, The governess affair, och tycker nog fortfarande att det är den bästa romance-bok jag läst. Då blir det svårt att mäta sig.

Sen blir jag inte särskilt förtjust i vare sig henne eller honom heller, trots att de möts för första gången i ett bibliotek. Och så pratas det så mycket, ska tas så många omvägar om klassamhälle och civilkurage och allt möjligt som förstås är intressant, men här blir det lite pladdrigt.

Boken är utläst i alla fall och jag ger inte upp om Courtney Milan, jag bestämmer att med ett så fabulöst första möte förtjänar hon en ny chans. Jag läser vidare.

THE DUCHESS WAR
Författare: Courtney Milan
Förlag: Femtopress (2013)
Första (eller bok 1,5 eller andra beroende på hur man räknar) boken i Brother sinister-serien. Föregås av The governess affair
Köp den t.ex. här eller här.
Andra som skrivit om boken: Carolina läser

4 tankar på “The duchess war av Courtney Milan

  1. Jag hade också rätt svårt att ta mig igenom den här och tyckte inte den var lika bra som inledande Governess affair. Helt ok romance – men i Governess affair glimrar det och är fantastiskt, ju!
    Det kommer en kortare story efter den här, alltså #1.5 i serien. Den är riktigt bra! Men sen segar nästa bok igen (tycker jag). Kanske är Milan helt enkelt bättre i det korta, koncentrerade formatet?

    1. Jag kanske ska koncentrera mig på att dammsuga hennes produktion på de korta texterna då, den första var ju sannerligen fantastisk och den här inte alls så särdeles fantastisk.

    1. Jo, jag gillar också att hon bryter mot konventionerna, det är absolut det bästa med boken. Jag har också köpt på mig hela serien och kommer läsa vidare, men är beredd på att jag kanske kommer föredra de kortare berättelserna.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.