Berättelsen om Sverige av Patrik Lundberg

Det här är en typiskt bra bok. Den är informativ, lättläst men problematiserande, politisk men inte skriva på näsan-ig. Berättelsen om Sverige känns genomtänkt och samtidigt som skriven i ett enda svep, direkt ur hjärtat.

Berättelsen om Sverige och Patrik Lundberg riktar sig i första hand till unga människor i det att den informerar om hur saker och ting ser ut med vår yttrandefrihet, offentlighetsprincip och föreningsfrihet. Men jag tänker att också vi något till åren komna ungdomar kan behöva påminnas och tänka ett varv till om det där som vi tar för givet, men kanske inte alltid har koll på.

Patrik Lundberg brinner för demokratin och för att det är vi som gör den. Han vill att vi alla ska vara engagerade i samhället vi bygger och lever i. Jag känner ett oerhört starkt släktskap där och jag hoppas på att den här boken når många, många under år framöver. Det känns lite som en blivande folkbildningsklassiker.

Ett extra plus också för illustrationerna av Daria Bogdanska (som tidigare gett ut Wage slaves).

BERÄTTELSEN OM SVERIGE. TEXTER OM VÅR DEMOKRATI
Författare: Patrik Lundberg
Förlag: Rabén & Sjögren (2018)
Köp den t.ex. här eller här.

1 svar på ”Berättelsen om Sverige av Patrik Lundberg”

Lämna en kommentar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.