Valet och kvalet osv

Så var den här då, valveckan, eller kvalveckan kanske man ska kalla det. Jag tycker ju att det här med själva röstandet är oerhört viktigt och rätt coolt. Visst är det en plikt, men också ett privilegium.  Precis som Patrik Lundberg i Berättelsen om Sverige (som jag recenserade i förmiddags) så brinner jag för det här med demokrati. Jag tror att det kommer märkas under veckan, alla böcker jag skriver om kommer på något sätt röra sig kring politiska frågor på något sätt.

På Kulturkollo har jag idag dessutom äran att hjälpa till att kicka igång ett tema om val och jag gör det rätt lättsamt genom att skönlitteraturtipsa i återkommande valtidsämnen som vård, skola och omsorg. Läsa där kan du göra här.

Lämna en kommentar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.