The end we start from av Megan Hunter

Å ändå för såna där böcker som kommer in lite från sidan och slår en nästan till marken! The end we start from är en sån. Enda anledningen till att jag lånade Den med mig hem en spöregnig jobbsöndag var att den tillhörde inköp vi gjort till biblioteket för att bättra på vårt bestånd av engelsk skönlitteratur och jag ville inte att den skulle stå outlånad längre. Och så är omslaget så himla fint.

The end we start from är en särpräglad läsupplevelse där jag hela tiden balanserar mellan att vilja ha mer och tycka att jag får precis lagom mycket.

London översvämmas, landet ligger förstört, människor trampas, dödas, flyr. En kvinna föder ett barn mitt i infernot. Berättelsen, berättad i korta stötar, utan att utge sig för att vara hela historien, kretsar kring lilla Z, föräldraskapet och någon sorts vardag i kaos. Katastrofen finns som en fond, anad, hela tiden överskuggande, aldrig alenarådande.

The end we start from är svår att beskriva, svår att sätta fingret på, svår att kategorisera. Men om du gillat någonting av Virginia Woolf, Emily St. John Mandel eller Jeanette Winterson tror jag att det här är något för dig. Alla andra bör också ge den en chans, om inte annat så för möjligheten att få bli totalt knockad av något oväntat för en gångs skull.

THE END WE START FROM
Författare: Megan Hunter
Förlag: Picador (2017)
Köp den t.ex. här eller här.

2 svar på ”The end we start from av Megan Hunter”

    • Det är inte en bok som jag hade hört talas om innan så det var väldigt oväntat, men trevligt. Kul att du också läst och gillat!

      Svara

Lämna en kommentar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.