Läsmånaden som gick och den som kommer (oktober och november-18)

Det var länge sen jag hade någon struktur för månadssummeringar här på bloggen och över huvud taget. Jag tänker att jag ska testa att göra det till ett återkommande inslag, inte minst för att få lite styrsel på de där tbr-högarna… Och så kan jag ju bjuda på några extra boktips också, vilket är bra inte minst med tanke på att jag är så seg när det kommer till att skriva mina boktexter…

Oktober 
Jag läste 14 böcker i oktober vilket är smått obegripligt med tanke på att jag inte orkar läsa en rad på vardagkvällarna när jag kommer hem från jobbet. Men det blev en diktsamling, några seriealbum, en novell och en och annan kortis av annat slag vilket ökade på antalet.

Bäst var egentligen det mesta, oktober har varit en väldigt stark läsmånad. Om jag måste välja ut det allra bästa av det bästa får det bli Vad som helst är möjligt av Elisabeth Strout, Mördarens mamma av Ida Linde, Vad jag saknades här av Jila Mossaed, Som sparv som örn av Per Nilsson, Hantverkaren av Sharon Bolton, Vi kommer snart hem igen av Jessica Bab Bonde och Peter Bergting och Slutet av Mats Strandberg. Och nej, jag kan inte begränsa mig mer än så.

November
Eftersom jag vill börja styra upp läsningen lite, komma igång med hyllvärmarna igen och läsa ut lite sånt som blivit liggande så har jag samlat ihop en liten vill läsa-hög inför november. Den innehåller några hyllvärmare, några nyare, några påbörjade och lite omläsning:

Some kind of fairy tale av Graham Joyce – en hyllvärmare som jag börjat lyssna på som ljudbok.
Känslan av ett slut av Julian Barnes – bokcirkelbok som måste bli läst och som jag tack och lov ser fram emot att läsa.
Ett ohyggligt avslöjande av Louise Penny – det är något med vintern som får mig att längta till Three Pines.
Jag kommer hem till jul av Joanna Bolouri – ja, jag tänker smyga igång julen lite smått under november.
Midnattssol av Frida Skybäck – sista delen i serien om systrarna Stiernfors har fått vänta alldeles för länge.
Trollvinter av Tove Jansson – en omläsning som ska förflytta mig tillbaka till en tid i livet när det inte var så bra, men då jag hittade Mumin.
Jag är, jag är, jag är: Ett hjärtslag från döden av Maggie O’Farrell – den där biografin som jag började med för flera veckor sen men sen sparade tills jag behövde den bättre, november är då jag behöver den.
Önska kostar ingenting av Sara Lövestam – också en bok jag börjat på men inte kommit mig för att avsluta trots att den är bra.
Cementträdgården av Ian McEwan – en bok jag påbörjade för flera år sen (typ strax innan utmattningen), nu börjar det bli hög tid att avsluta.

Vad läser du i november?

1 tanke på “Läsmånaden som gick och den som kommer (oktober och november-18)”

Lämna en kommentar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.