Läsmånaden som gick och den som kommer (november och december-2018)

November har varit en sjukt lång månad, grå, blötkall och tung, som novembrar tenderar vara (men i år har det nästan känts värre än brukligt). Som läsmånad har den varit bra, inte minst för att jag har haft några tågresor under månaden som lockat till ljudbokslyssning.

Bäst i november var Belzhar av Meg Wolitzer, The witchcraft of Salem Village av Shirley Jackson och Jag är, jag är, jag är: ett hjärtslag från döden av Maggie O’Farrell. Texter om dessa kommer upp på bloggen under december.

När det gäller de böcker jag sa att jag ville läsa under månaden så har det gått ganska bra, sex av dem blev lästa och resten flyttas med till nästa månad: 

Cementträdgården av Ian McEwan – påbörjad, snart utläst, men det går lite segt framåt eftersom jag nog skulle behöva börja om egentligen.
Ett ohyggligt avslöjande av Louise Penny – nu tänker jag julledighet i Three Pines istället.
Midnattssol av Frida Skybäck – sista delen i serien om systrarna Stiernfors, den är nu påbörjad i alla fall.

Böcker jag vill läsa i december
The wych elm av Tana French – jag påbörjade den här under höstlovet, men insåg snabbt att den behövde betydligt mer långsamläsningstid än jag kunde ge den då. Jag tänker att julledigheten ska kunna bidra med det.
The long take av Robin Robinson – fångade mitt intresse när den var med på kortlistan till Man booker award och visade sig vara prosalyrik.
Orden som formade Sverige av Elisabeth Åsbrink – en bok jag börjat på och som lämpar sig för småläsning kvällar när Inget annat orkas med, ett kapitel här och ett där.
Season of wonder – kommer att vara decembers stora greji mitt läsliv, jag läser säkert annat juligt också, men den här tänker jag att jag ska läsa ett kapitel i varje dag från och med 1 december.

Det kommer också ett julboksläsningsinlägg här om några dagar, håll utkik efter det om du är ute efter julinspiration.

Vad läser du i december?

1 svar på ”Läsmånaden som gick och den som kommer (november och december-2018)”

Lämna en kommentar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.