13 april 2024

Läsmånaden som gick och den som kommer (december 2018 och januari 2019

December är en konstig månad, stressig och fridfull på samma gång, fin och samtidigt sorglig. Det kräver lite av läsningen för att väga upp konstigheterna, som att jag halvvägs genom månaden totalt tappar den lust att läsa julromaner som varit nästan allt annat överskuggande sen början av november till exempel. 

mitt inlägg inför den här månaden listade jag några böcker jag ville ta mig an. En, The long take, gav jag upp direkt, en (Season of wonder) slutade jag halvvägs i eftersom den där julbokslängtan försvann och några har jag verkligen läst. 

Bäst under december var The stranger beside me av Ann Rule och Kärlekens antarktis av Sara Stridsberg. Även om de utgjorde en förkrossande kombination av kvinnohat och otäckheter, eller kanske just därför.  

Inför januari så vet vi ju alla att det allra viktigaste i livet är att man läser rätt bok som den första på ett nytt år. Typ. Jag håller på med The Wytch elm av Tana French och den blir nog min först utlästa på den här sidan nyår vilket lovar ett ypperligt läsår.

Någon januarihög har jag inte fotograferat eftersom jag varit allt för upptagen med saker som att faktiskt läsa allt det där jag lagt fram åt mig själv över helgerna. Jag gissar att det blir en del hyllvärmare, sånt som legat till sig i hyllorna och känns som lite säkra kort. Vi får se vad det blir.

 

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.