Hyllvärmare 2018/2019

Att ha hyllvärmare, böcker som man vet att man troligen kommer gilla, som ligger där och väntar på en när man verkligen behöver dem. Det är den yppersta läslyxen. Det kan också vara det yppersta dåliga samvetet om de aldrig blir lästa, därför försöker jag mota den känslan genom att läsa i alla fall några såna böcker varje år. 2018 var ett bra hyllvärmarår, jag läste 12 stycken och de flesta var riktigt, riktigt bra:

Thin air av Michelle Paver

The one that got away av Melissa Pimentel

Never let me go av Kazuo Ishiguro

Stone mattress av Margaret Atwood

Mrs Dalloway av Virginia Woolf

The trespasser/Inkräktare av Tana French

Gösta Berlings saga av Selma Lagerlöf

The trouble with flirting av Claire Lazebnik

Binas historia av Maja Linde

Belzhar av Meg Wolitzer

Some kind of fairy tale av Graham Joyce

Cementträdgården av Ian McEwan

Allra bäst var Atwood, Woolf och Wolitzer och den enda egentliga besvikelsen var Gösta Berling (Pimentels bok räknas inte, den hade jag inga direkta förhoppningar om).

Jag fortsätter naturligtvis hyllvärmarläsningen under 2019 och på bilden ser du lite av det jag väljer bland. Har du några favoriter där som du tycker att jag ska prioritera?

6 svar på ”Hyllvärmare 2018/2019”

    • Middlesex har nämnts flitigt i mina instagramkommentarer också så den ligger bra till för snar läsning. Och Kalmars jägarinnor har jag ju tänkt läsa i rätt många år nu, fint att få bekräftat att den är så bra som jag fått för mig.

      Svara

Lämna en kommentar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.