Om läsning, annat man vill göra och långsamhet

Inför det nya året har jag funderat en hel del över det här med läsning och lästid, och att det finns saker som jag skulle vilja hinna med men som ofta inte får plats i vardagen. Jag har bestämt mig för att försöka läsa lite färre böcker i år och att också läsa det jag läser lite långsammare. Istället för 100+ böcker som jag läste 2018 siktar jag i år på att landa på betydligt färre, runt hälften kanske (jag räknar inte längre under året och det är inte antalet som spelar roll, mer känslan och tidsåtgången då). Det är inte det att det är något dåligt med att läsa mycket, men jag vill som sagt få tid till att skriva mer och kanske till och med att måla lite igen och den tiden måste jag ta någonstans ifrån.

Högen här ovan är böcker jag tänker mig att läsa (lite långsamt sådär) framöver (och flera av dem är redan påbörjade). De blir, tillsammans med några till som jag inte vet vilka det är än, mina januariböcker. Plan och spontanitet (only in läsning!) i skön harmoni. Gott nytt läsår på er!

2 svar på ”Om läsning, annat man vill göra och långsamhet”

  1. Låter väldigt smart att tänka så, jag känner också att det är så mycket man vill hinna med som oftast bortprioriteras pga hetsen att läsa massor av böcker.

    Svara
    • Ja, och den där hetsen skulle jag väldigt gärna vilja bygga bort. Hoppas att det ska lugna ner sig av sig själv om jag sätter upp lite regler för mig själv om att begränsa mig. Märker redan att det är mycket mer inspirerande att plocka ihop små läshögar när jag vet att jag inte kan knöka in hur mycket som helst, varje bok blir viktig på ett nytt sätt.

      Svara

Lämna en kommentar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.