Under tiden av Pelle Forshed

Under tiden av Pelle Forshed är en väldigt lugn bok, vilsam. En människa försvinner i ett litet villaområde. Många påverkas, men vardagen gör som den tenderar att göra, den flyter på. För grannpojken som det tittas snett på för att han inte är som andra, grannen som drivit in i depressionen och för mannen som försöker hålla ihop allt. Till och med familjen vars pappa försvunnit befinner sig i någon sorts vardagstillstånd. Allt är finstämt och försiktigt beskrivet. Väldigt, väldigt bra.

Barn bränner ofta till när de beskrivs i sin utsatthet, så också här men det som är speciellt med Under tiden är att jag på bara några få och texttomma serierutor känner också de vuxna ända in i hjärtat. Det är ett långsamt myllrande universum Pelle Forshed har skapat och jag älskar det.

UNDER TIDEN
Författare: Pelle Forshed
Förlag: Kartago (2018)
Köp den t.ex. här eller här.

Lämna en kommentar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.