En sommar i Devon av Lucy Diamond

Jag gillar Lucy Diamond, de böcker jag läst av henne har alltid varit solid feelgood som får en att må bra på riktigt, med den där perfekta portionen svärta till. Precis vad jag behöver och vill ha den här tiden på läsåret.

En sommar i Devon handlar om Olivia, Freya och Harriet, de har alla tre saker att få ordning på och komma till ro med. De är sorgtyngda, stressade och ledsna, de är alla i desperat behov av den där traditionella och stundande familjesemestern i Devon. Så långt gott och väl. Egentligen är det gott och väl hela boken igenom, men jag känner litegrann att när huvudpersonerna samlas på scenen så blir det till slut lite för mycket. När det inte bara är Olivia, Freya och Harriet utan också Robert, Katie, Libby, Leo, Olivia, Molly och hela jäkla släkten och när problemen svävar ut längre och längre över alla gränser, då blir det nästan för mycket för mig. Det finns så mycket som ska kännas att jag nästan inte förmår känna något. Men visst sitter jag ändå där mot slutet tårögd över att det där löser sig och över att han säger så och att hon reder ut den härvan. Visst gör jag det. Så allt som allt kan man nog konstatera att Lucy Diamond gjort det igen, skrivit den perfekta semesterboken.

EN SOMMAR I DEVON
Författare: Lucy Diamond
Förlag: Printz publishing (2019)
Översättare: Sanna Hellberg, originaltitel: Summer at Shell cottage
Köp den t.ex. här eller här.
Andra som skrivit om boken: Hyllan, Och dagarna går.

Lämna en kommentar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.