13 april 2024

Goda omen av Terry Pratchett och Neil Gaiman

Jag har tänkt läsa Goda omen varje sommar i rätt många års tid nu, i år blev det, säkert mycket tack vare tv-serien. Jag vill se den förstås och då vill jag absolut läsa först.

Så var det värt besväret, infriades förväntningarna? Både ja och nej, som det brukar vara. Jag tycker att Goda omen är väldigt rolig, kan man tycka annat om en bok som innehåller allt från onda nunnor till besatta Queen-kassetter? Det är absurt och kul och lättsamt och avkopplande. Men eftersom det är allt det där så är det också rätt distanserat. Jag engagerar mig ju inte i någon på riktigt och efter ett tag (halvvägs in ungefär) ville jag nog mest att de ska bli färdiga med den där undergången.

Goda omen är ett bra lästidsfördriv när man inte har annat för sig, det är kul att ha läst den, men den är inte omistlig.

GODA OMEN
Författare: Terry Pratchett och Neil Gaiman
Förlag: Wahlström fantasy (2000)
Översättare: Peter Lindforss
Boken finns att låna på biblioteket, köpa på antikvariat eller i bokhandel på originalspråk.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.