Höstläsningen

Att sommarläshögen alltid är oändlig vet vi, en annan sak som verkar oundviklig är att det som blir oläst under sommaren är rätt mycket. Ibland stressar jag upp mig över sånt och ibland lyckas jag se det som en brygga mellan sommarljus och höstmörker. Man vill ju läsa under hösten också och jag tycker om att planera inför det. Jag börjar jobba igen imorgon, efter fem veckors semester och då vet jag att det är fluff och lättläst som gäller. Efter en riktigt avslappnande semester sugs energin ur en bara av att försöka minnas lösenorden man behöver, då är det bara naivt att tro att man orkar läsa Wolf hall på kvällen. Min plan är att läsa Jenny Colgans senaste om den lilla ön i havet så får vi se hur det går.

Jag har naturligtvis massor av böcker som jag tänkte att jag kanske skulle läsa nu under semestern som får följa med i hösthögen istället. Jennifer McMahons The invited till exempel, Klockmakarens dotter av Kate Morton och några till. Och så tänker jag faktiskt ge mig på en omläsning av Wolf hall också, så att jag har berättelsen färsk i minnet när tredje boken om Cromwell kommer till våren.

Sen kommer det ju mycket nytt också, en ny del i Hagfors-serien från Ninni Schulman, Häxorna av Elisabeth Östnäs och förstås Margaret Atwoods fortsättning på Tjänarinnans berättelse, Gileads döttrar.

Läslusten dör naturligtvis inte med sommaren, det är ju nu det börjar (om). Hur tänker du dig din läshöst?

Lämna en kommentar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.