Bokcirkeln vid världens ände av Frida Skybäck

Jag har en historia av att gilla Frida Skybäcks böcker, de historiska liksom de nutida och Bokcirkeln vid världens ände är inget undantag.

Det jag trivs allra mest med i Frida Skybäcks värld är att hon skriver så fina människor, som det är lätt att fästa sig vid, oavsett om de är kämpande småbarnsföräldrar med krisande äktenskap som Erika eller smått folkilskna tanter som Evy. Man gillar dem från början och sen mer och mer och mer. Jag tror att det är Evy jag gillar allra mest i den här berättelsen.

Bokcirkeln vid världens ände handlar mycket lite om bokcirkeln, den handlar mer om att söka sig bakåt, hitta fokus och släppa taget. I centrum står Patricia som söker sin syster som försvann för länge sen och Madeleine som ingen verkar känna men vars skugga faller över dem alla. Det är på ett sätt feelgood, men på ett sätt raka motsatsen och det tycker jag mycket om. Jag tycker om att det får vara svårt och att det får göra ont. Min enda invändning är att jag inte får veta säkert att det går riktigt illa för vissa personer som gjort saker och sedan ljugit och betett sig svinaktigt i många år. Men det är en liten invändning och hade allt retts ut hade jag säkert blivit sur för det också.

BOKCIRKELN VID VÄRLDENS ÄNDE
Författare: Frida Skybäck
Förlag: Louise Bäckelin förlag (2019)
Köp den t.ex. här eller här.

Lämna en kommentar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.