16 april 2024

Bokmässeveckan är här!

Bokmässeveckan är här! Och vilken vecka det kommer bli!

Jag är som vanligt på plats i flera av mina olika roller, i år som bibliotekarie men också som en av bokmässans utvalda bookfluencers (jag gillar inte ordet, föredrar läsfrämjare, men det är väl mest bibliotekarien i mig som stretar emot). Min bokmässa kommer sträcka sig från torsdag till och med lördag, alldeles lagom alltså. Jag ska gå på seminarier, träffa bloggkompisar och bibliotekskollegor (och rätt många som är bådadera), kanske köpa någon bok eller pryl (eller sekwas tygpåse) på mässgolvet, gå på bookfluencerfrukost, ha redaktionsmöte med Kulturkollo och intervjua en av mina stora författaridoler. Jag har inte många sådana, men Max Porter är definitivt en.

Jag planerar sällan mässan sådär supermycket i förväg, jag brukar ändå alltid ändra mig i sista stund, men några måstesaker finns det att passa in. Tyvärr är krockarna massiva i år, särskilt på lördagen, men det blir säkert bra, det brukar det ju bli.

Jag har kryssat för några författare som jag redan läst och som jag gärna vill lyssna på på mässan. Här följer en liten lista.

Max Porter vars framträdanden finns samlade här.
Maggie O’Farrell vars framträdanden finns samlade här
Jamaica Kincaid vars framträdanden finns samlade här
Caitlin Moran vars framträdanden finns samlade här
Marit Kapla vars framträdanden finns samlade här
Jila Mossaed vars framträdanden finns samlade här
Elin Olofsson vars framträdanden finns samlade här

Och så finns det tusen andra förstås, listan blir oändlig om jag inte sätter stopp…

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.