Ingen mässlördag, men en bra lördag

Jag misstänkte det redan igår, men var inte helt säker förrän jag vaknade imorse. Jag gör annat med min lördag än går på mässan, som en del av det här med att ta hand om mig själv.

Jag har alltid haft behov av att sätta gränser och lyssna inåt och ta det lugnt med bokmässan, men jag har inte alltid gjort det. Jag är väldigt introvert och det sociala med bokmässan, som jag gillar väldigt mycket, tröttar. Mässgolvet ska vi inte prata om, bara att stå på övervåningen och se ner på det kan nästan få mig att spontansomna. I år känner jag också att jag varit på så många bra seminarier där jag fått så mycket klokskap till mig. Det känns som att jag behöver kontemplera lite över det som sagt istället för att trycka in mer klokskap i huvudet så att allt blir rörigt och oklokt.

Så jag ägnar dagen åt att läsa och skriva och äta godis (och ta en promenad till Trädgårdsföreningen om regnet håller sig borta). Men för att på alla sätt undvika känslan av att vara en dålig läsfrämjare (som är ordet jag föredrar framför nymyntade bookfluencer) som inte bevistar och rapporterar från mässan så ger jag er här världens bästa läsinspirationslista över sådant jag under de två gångna bokmässedagarna insett att jag bara måste läsa senast igår:

Orm med två huvuden av Annelie Jordahl
En essä om skrivande och klass.

Jag föreslår att vi vaknar av Beate Grimsrud
Om en räv och om tiden och döden om jag förstått det rätt…

Någonting, lite vadsomhelst faktiskt av Martina Montelius

Se nu då av Jamaica Kincaid
Om äktenskap och moderskap i New England (i Shirley Jacksons hus!)

Vinternoveller av Ingvild H. Rishøi
Norska noveller om klass och annat vardagsnära.

Blackbox av Shiori Ito
En viktig och modig berättelse om ett övergrepp och dess konsekvenser.

Allt av Katarina Wennstam
Jag har ju faktiskt inte läst en enda av hennes skönlitterära böcker, det borde jag.

Lämna en kommentar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.