Midnight at the bright ideas bookstore av Matthew Sullivan

Midnight at the bright ideas bookstore är många saker. Det är en bok som suger in sin läsare och vägrar släppa greppen förrän den är klar med en, en bladvändare. Det är en bokhandel så fantastiska att alla som läser kommer vilja jobba där (jag vill!). Samtidigt är den så sorglig att man bara vill gråta efteråt, men det hjälper inte för ingenting hjälper, så sorglig är den. Och den är läskig, där finns en hammarman och blod och mörka nätter. Man ska inte läsa den när man är ensam hemma, eller jag borde inte ha gjort det i alla fall…

Att den har allt detta betyder inte att den är perfekt, inte alls, den utger sig för att vara många saker som den inte är, men vem är jag att kräva perfektion när jag blir så glad (och ledsen, och rädd…) av det jag faktiskt får. Midnight at the bright ideas bookstore är en bok som jag tyckte mycket om att läsa, en bok vars människor, gåtor och mörker jag tror att jag kommer bära med mig länge.

MIDNIGHT AT THE BRIGHT IDEAS BOOKSTORE
Författare: Matthew Sullivan
Förlag: William Heinemann/Penguin (2017)
Köp den t.ex. här eller här.

Lämna en kommentar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.