18 april 2024

Bra saker: en just nu-enkät och ett försök till struktur

Idag har jag skrivit vad jag läser just nu i vårt inlägg på Kulturkollo. Det är en bra sak, att läsa nu och att inspireras av vad andra läser, ser och gör. En inte helt och hållet bra sak är att det för min del är ett ytterst lätt skrap på ytan, herre vad jag har påbörjade böcker i högen! Jag tänker att jag ska strukturera upp det nu och se om jag kanske kan ha som mål att faktiskt läsa ut de här böckerna under en inte allt för orimlig framtid.

Just nu läser jag (bland annat, jag har börjat på en del helt nyligt också, men de är inte förknippade med detta dåliga samvete (även om de är en del av problemet) så de får inte vara med här):
Spinning silver av Naomi Novik, här har vi en bok som jag förvisso börjat lyssna på, men samtidigt sparar lite på för att jag inte vill ha läst ut den. Jag älskar Naomi Novik!
Och
When we collided av Emery Lord, här är jag orolig på riktigt. Jag har läst kanske en fjärdedel in i den här boken och den griper inte riktigt tag, är jag hjärtlös och död inombords månne?
Och
Hustrun av Sigrid Undset, andra boken om Kristin Lavransdotter började på direkt efter den första, på sommarsemestern. Den blev liggande för att det var så eländigt och annat kom emellan.
Och
The shining av Stephen King, den har varit pausad i över ett halvår efter ett ljudboksdebacle, kanske dags att försöka igen för den är så bra.
Och
Virginia Woolfs dagböcker, som får ligga till sig tills jag är klar med morgonsidor och Wolf Hall. De är min morgonlångsamläsning och intet annat.

Att ha böcker att läsa för en hel livstid är en av de bra saker jag skriver om under december 2019. Alla bra saker (från alla år av bra saker) hittar du här.

En tanke på “Bra saker: en just nu-enkät och ett försök till struktur

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.