29 mars 2024

En bra sak – april!

Jag känner att det hjälper mig att samla guldkorn just nu, bra saker som får mig att hålla fast vid vardag, verklighet och någon sorts hopp om livet. Därför tänker jag försöka hitta lite sånt och skriva om här, som en mycket icke kravfylld version av de inläggsserier jag haft tidigare om Bra saker.

Den första bra saken är förstås att vi går in i april nu. Den första riktiga vårmånaden, när vi på allvar kan tro att tiderna blir ljusare, varmare och mer gästvänliga. Innan den här månaden är slut har jag suttit ute i solen med min första utekopp kaffe för året, jag har säkert läst några sidor i lite för kylig vind, jag har totalt missbedömt temperaturen och gått till jobbet utan mössa när jag inte borde. Och det har säkert kommit någon skvätt snö och varit närmare 20 grader varmt. April är alltid oförutsägbar, men ett vet jag säkert – all tid som passerar för oss längre bort och närmare normalitet. Och aprilvädersoförutsägbarhet är så mycket lättare att bära än Corona-osäkerheten.

Fler bra saker från förr hittar du här, här, här, och här

Fiktiviteter

Fiktiviteter föddes sommaren 2009 och är sedan dess en blogg om böcker och läsning. Främst. Ibland är det också en blogg om tv-serier eller annat populärkulturellt. Jag som skriver här heter Helena. Jag är uppvuxen i och bor numera igen i Värmland (denna litterära pärla till landskap). Jag ägnar tiden åt att vara förälder och bibliotekarie. På fritiden tycker jag om att läsa (förstås!), skriva och promenera i skogen. Läser gör jag förstås en hel del. Jag har en särskild plats i mitt läshjärta för kortromaner och poesi. Det jag läser får gärna vara mörkt, vackert och skitigt. Det måste gripa tag och det bör göra i alla fall aningens ont. Med det sagt så händer det förstås också att jag läser mer lättsmälta och glada böcker, ibland behöver jag mitt fluff!

Visa alla inlägg av Fiktiviteter →

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.