Daisy Jones & The Six av Taylor Jenkins Reid

Daisy Jones & The Six är en trollbindande bok om något jag egentligen inte borde bli trollbunden av. Den handlar om musik, ett ämne som ärligt talat intresserar mig väldigt lite (visst lyssnar jag, men inte ens det gör jag särskilt mycket) och det är fullproppat av missbruk av alla de slag och det brukar också vara en sån där sak som får mig att tappa intresset. Men som sagt, jag är trollbunden rakt igenom.

Jag älskar idéen, att skriva en låtsasdokumentär om ett påhittat band och låta bandmedlemmarna berätta, motsäga varandra och på så vis visa hur verklighet kan se så olika ut för olika deltagare i den.

Jag tror att det som trollbinder mig är känslan Taylor Jenkins Reid bygger upp. Samtidigt som jag vet att det är påhitt alltihop så känns det rakt igenom äkta. Alla har sina egna röster och minnen, ingen har rätt eller fel och allt tillsammans målar bilden av en tid och ett skeende som är omöjligt att inte drömma sig bort till.

DAISY JONES & THE SIX
Författare: Taylor Jenkins Reid
Förlag: Bookmark (2020)
Översättare:Rebecca Alsberg
Boken finns att låna på ditt bibliotek, vill du köpa den kan du hitta den här via Omnible.
Andra som skrivit om boken: Hyllan, Enligt O

2 svar på ”Daisy Jones & The Six av Taylor Jenkins Reid”

  1. Jag håller helt med dig. Läste ut den igår och egentligen borde jag inte ha fastnat så mycket. Brukar inte tycka om när det handlar mycket om missbruk osv. Har aldrig varit intresserad av musikbiografier, men jag kunde inte sluta läsa och önskar att de fanns på riktigt så fick lyssna på musiken och googla fram bilder på dem.

    Svara
    • Ja, jag som aldrig skulle komma på tanken på att läsa en musikbiografi idag älskar detta och önskar som du att det fanns musik att lyssna på och bilder att titta på. Framförallt bilder, ett helt sjok i mitten av boken som det fanns i de där biografierna jag faktiskt läste i tonåren (om John Lennon och Nancy Spungen)!

      Svara

Lämna en kommentar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.