The Wall of Winnipeg and me av Mariana Zapata

Avkopplingsläsning? Så mycket mer så eller bättre sån än Mariana Zapatas The Wall of Winnipeg and me är nog svårt att hitta.

Själva väggen från Winnipeg är Aiden, en sjukt biffig amerikansk fotbollsspelare (här bör jag nog säga att du inte ska bli avskräckt, idrottsböcker är inte riktigt min grej heller, men här funkar det) som inte riktigt begriper vilken pärla till assistent han har i Vanessa, innan hon säger upp sig alltså. Sen begriper han och så behöver han ju hjälp och så går det som det går.

Jag tycker mycket om Vanessa i all hennes trasighet och jag gillar Aiden i all hans. Först verkar han på gränsen till korkad, men efterhand förstår jag mig på honom och snäll (min bästa egenskap hos en kille i och utanför verkligheten) misstänker jag hela tiden att han är. Jag gillar dem som sagt var och en för sig, men när de lär sig att vara med varandra vill jag liksom bara bli adopterad av dem så att jag kan få hänga med dem jämt. Jag kan inte ens förklara vad det är, men jag vill banne mig sitta i deras kök och lägga pussel hela kvällarna…

The Wall of Winnipeg and me är ingen fantastisk bok, balansen mellan romantik och svärta är perfekt, men jargongen stör mig ibland och det finns en del störande korrfel. Men en bok man vill flytta in i är en bra bok oavsett eventuella fel och brister.

THE WALL OF WINNIPEG AND ME
Författare: Mariana Zapata, 2016
Tusen tack för boktips Carolina läser

3 svar på ”The Wall of Winnipeg and me av Mariana Zapata”

  1. Så kul att du gillade den! Jag läste sen en annan bok av Zapata (Under Locke) och blev helt förbannad, gillade inte alls. Nu läser jag det du skriver och kommer ihåg hur mycket jag gillade den här, ju, och måste försöka mig på fler av hennes böcker och inte låta en förstöra för alla de andra…

    Svara
    • Då ska jag hålla mig väldigt långt bort från Under Locke, det var ju lite motvilligt jag tog till mig den här och en ilskeframkallande bok skulle kunna förstöra allt. Jag kanske helt enkelt lutar mig tillbaka och inväntar rapport om du hittar något nytt av Zapata som inte riskerar att förstöra upplevelsen av denna.

      Svara

Lämna en kommentar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.