Pride, prejudice and mistletoe av Melissa De La Cruz

Om du suktar efter att en romantisk julroman, som bygger på en klassiker av Jane Austen, ska hjälpa den där rätta julkänslan att infinna sig så ska du inte läsa Pride, prejudice and mistletoe.

Herregud! Tänk dig att Mr Darcy har blivit till Darcy Fitzwilliam, en brat som jobbat sig upp i hedgefondbranchen (jag visste inte ens att det var en bransch) och nu är oerhört rik och mäktig. Hon är precis så genuint otrevlig och ogillbar som det är meningen att man ska tro att Mr Darcy är i originalet, tills han mjuknar och visar sitt riktiga jag. Darcy har inget riktigt jag, hon är sån. Eller visst, hon mjuknar väl också, men hon är fortfarande outhärdlig. Luke Bennet, hennes gamla nemesis och nu (hemskt plötsligt) hångelkompis är också sjukt dryg, liksom alla andra, inklusive föräldrar, grannar och barn.

Det är alltså en rätt osympatisk samling människor som samlas i Pemberly, Ohio (suck) för att fira jul. Undvik dem, det borde jag ha gjort. Men visst borde det väl ändå finnas en bra variant av en Austen-klassiker som utspelar sig i juletid. Jag är på intet sätt avskräckt, jag ska hitta den.

Uppdatering: När jag letade bild till detta inlägg lärde jag mig att det finns en film också, Hallmark (förstås) har gjort film av eländet! Jag såg en halv minut av någon sorts trailer och filmen verkar om möjligt ännu hemskare än boken…

PRIDE, PREJUDICE AND MISTLETOE
Författare: Melissa De La Cruz
Förlag: Hodder (2017)

Lämna en kommentar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.